1 paket sigarada otv ne kadar ?

Ozge

Bilgili
1 paket sigarada ÖTV ne kadar?
Sigara ve alkollü ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 19.49 seviyesinde gerçekleşti. Şu anda asgari maktu vergi sigara başına 1.4249 lira olurken bu rakam 20 sigaralık pakette 28.5 lira yapıyor.

Sigara ve alkollü ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 19.49 seviyesinde gerçekleşti. Şu anda asgari maktu vergi sigara

Herkese selam

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ozge

Bir not daha

- Nikotin reseptörleri ortalama 45 dakikada duyarlı hale geliyor. Günde bir paket sigara kullanan kişi, ortalama 16 saat uyanık kaldığı var sayıldığında 45 dakikada bir dal sigara kullanırsa toplam 20 dal sigaraya ihtiyaç duyacaktır. Muhtemelen sigara paketlerinde 20 dal sigara olmasının nedeni de budur

İşine yarar umarım

Sigara ve alkollü ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 19.49 seviyesinde gerçekleşti. Şu anda asgari maktu vergi sigara

Selam güzel insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ozge

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- 14.03.2025 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan “9583 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununa ekli (III) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan sigaralar ile sigara muadili bazı tütün mamullerinin vergi oranları ve maktu vergi tutarları yeniden belirlenmiştir
- 24 Ekim 2025 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 10520 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile sigarada vergi oranı yüzde 50'den yüzde 45 'e, asgari maktu ÖTV tutarı ise 2.1189 liradan 1,975 liraya düşürülürken maktu vergi tutarı ise 12,1495 liradan yüzde 31,69 oranında bir artışla 16 liraya yükseltildi
- SİGARA 100 TL'Yİ BULACAK Sigarada yüzde 45 nispi ÖTV 'nin yanı sıra maktu ÖTV uygulanıyor. Sigara paketlerine ise yeni yılda 5 TL'ye varan zam gelmesi bekleniyor. Böylece, bir sigara paketi 100 TL'yi aşabilir

Umarım beğenirsin

Selam, umarım iyisinizdir

@Ozge gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ek olarak değinmek gerekirse

- Sigara firmasına (BAT, JTI, P&M) göre değişmekle beraber kar marjı %4 - %4,5 arasında değişmektedir . Bir paket Camel Slender Blue satış fiyatı 50 tl. Alış fiyatı ise 47,75 tl. Marketin kârı pakette 2,25 tl
- Sigaraların ÖTV oranı yüzde 50'den yüzde 45 'e indirildi ve maktu vergi tutarları artırıldı. AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün

İşine yaraması beni sevindirir

Selam, umarım iyisinizdir

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ozge

Küçük bir not daha

- Sigarının perakende satış fiyatı ile vergi oranı çarpılır, bulunan rakam asgari maktu vergi tutarından büyükse çarpım sonucu bulunan nispi vergi; düşük ise asgari maktu vergi tutarı esas alınır. Bu durumda: alınan 10 TL'lik bir sigarada devlete 6,72 TL(6,3+0,42) ÖTV 1,52 TL ise KDV ödenmektedir
- 14.03.2025 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan “9583 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununa ekli (III) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan sigaralar ile sigara muadili bazı tütün mamullerinin vergi oranları ve maktu vergi tutarları yeniden belirlenmiştir
- Bu nedenle bütçe açığının azaltılması amacıyla KDV oranında yapılan %2'lik artış büyük bir öneme sahiptir. Elektronik ürünler, mobilya, beyaz eşya, sigara, alkol ve otomobil gibi ürünlerdeki KDV oranı da alınan kararla birlikte %18'den %20 'ye çıkarıldı

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular