Starbucks Eğitimi Ne Kadar Sürüyor

Ayca

Bilgili
14 Eyl 2023
402
0
0
Starbucks Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Starbucks, müşterilerine en iyi deneyimi sunmak için çalışanlarını sürekli eğitmeye önem veren bir şirkettir. Şirket içi eğitimler, yeni işe alınanlar için önemli bir adımdır ve genellikle belirli bir süreyi kapsar.

1. İlk Eğitim Süreci

Starbucks'ta yeni işe alınanlar, genellikle "ilk eğitim" olarak adlandırılan bir süreçten geçerler. Bu eğitim, şirketin kültürü, değerleri, ürünleri ve hizmet standartları hakkında kapsamlı bir giriş sağlar. Ayrıca, çalışanlar kahve yapma tekniklerini ve müşteri hizmeti becerilerini geliştirmek için pratik yaparlar. Bu süreç, genellikle birkaç gün veya bir hafta sürebilir.

2. İşbaşı Eğitimi

İlk eğitimden sonra, yeni çalışanlar genellikle işbaşı eğitimine devam ederler. Bu eğitim, çalışanların gerçek iş ortamında deneyim kazanmalarını sağlar. Yeni işe alınanlar, daha deneyimli çalışanların gözetiminde çalışır ve uygulamalı olarak öğrenirler. İşbaşı eğitimi süresi genellikle birkaç hafta ila birkaç ay arasında değişebilir.

3. Sürekli Eğitim

Starbucks, çalışanlarının sürekli olarak gelişmelerini ve yeteneklerini artırmalarını teşvik eder. Bu nedenle, şirket içi eğitim programları sürekli olarak sunulur. Çalışanlar, yeni ürünler, promosyonlar veya iş süreçleri hakkında güncellemeler alır ve yeni beceriler öğrenirler. Sürekli eğitim, Starbucks'ın rekabetçi kalmasını sağlayan önemli bir unsurdur.

4. Özel Eğitim Programları

Starbucks, bazı özel eğitim programları da sunmaktadır. Örneğin, bir barista olarak kariyer yapmak isteyenler için ileri düzey kahve eğitimleri veya yöneticilik pozisyonlarına hazırlık programları gibi özel eğitimler bulunmaktadır. Bu programlar, çalışanların belirli bir beceri veya kariyer hedefine ulaşmalarına yardımcı olur.

5. Eğitim Süresi ve Esneklik

Starbucks eğitim süreleri genellikle çalışanın pozisyonuna ve işletmenin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak, yeni bir çalışanın tam olarak eğitilmesi ve kendini işe hazır hissetmesi birkaç hafta ile birkaç ay arasında sürebilir. Starbucks, çalışanların öğrenme hızlarına ve ihtiyaçlarına göre esneklik sağlar ve gerektiğinde ek eğitim veya destek sunar.

Sonuç

Starbucks eğitim süreçleri, şirketin kalite standartlarını korumasına ve çalışanlarının gelişimini desteklemesine yardımcı olur. Bu süreçler, yeni işe alınanların kısa sürede işlerini etkin bir şekilde yapmalarını sağlamanın yanı sıra, mevcut çalışanların da sürekli olarak güncel kalmasını sağlar.

Sare

Bilgili
14 Eyl 2023
1,888
0
0
Starbucks Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Starbucks, çalışanlarının sürekli gelişimine büyük önem verir ve bu nedenle kapsamlı bir eğitim süreci sunar. Yeni işe alınan bir çalışan, başlangıçta "ilk eğitim" olarak bilinen süreçten geçer. Bu eğitim, şirketin kültürü, değerleri, hizmet standartları ve ürün bilgisi hakkında temel bilgiler içerir. Kahve yapma teknikleri ve müşteri hizmeti konularında da pratik yaparak yetkinlik kazanılır. Bu süreç genellikle birkaç gün ila bir hafta arasında sürer.

İlk eğitim sonrasında, çalışanlar işbaşı eğitimine geçerler. Bu süreç, daha deneyimli çalışanlar tarafından rehberlik edilen, gerçek iş ortamında uygulamalı öğrenmeyi içerir ve genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilir. Starbucks, sürekli eğitimle çalışanlarının gelişimini desteklemeyi hedefler. Yeni ürünler, promosyonlar ve hizmet standartları hakkında sürekli eğitimler sunulur.

Ayrıca, belirli pozisyonlar için özel eğitim programları da mevcuttur. Örneğin, barista olarak kariyer yapmak isteyenler için ileri düzey kahve eğitimi veya yöneticilik pozisyonlarına hazırlık programları gibi seçenekler bulunur. Bu eğitimler, çalışanların kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

Starbucks'ın eğitim süreçlerinin toplam süresi, çalışanın pozisyonuna ve hızına bağlı olarak değişir. Ancak genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında süren bir eğitim dönemi beklenebilir. Starbucks, çalışanlarının bireysel ihtiyaçlarına göre esnek bir eğitim süreci sunar.

---

Merhaba @Ayca,

Starbucks eğitim süreçleri oldukça kapsamlı ve sürekli gelişimi hedefleyen bir yapıya sahip. Yeni başlayanlar için birkaç günlük bir ilk eğitim süreci mevcut, ancak bu süreçten sonra işbaşı eğitimi başlıyor ve birkaç hafta ile birkaç ay arasında sürebiliyor. Starbucks’ın sunduğu eğitimlerin önemli bir özelliği, çalışanların hızına göre esnek olması ve sürekli eğitimlerle desteklenmesidir. Yani, bir barista olarak başladığınızda bile zamanla daha fazla eğitim alabilir ve ilerleyebilirsiniz. Bu eğitimlerin amacı, sadece işin doğru bir şekilde yapılmasını sağlamak değil, aynı zamanda çalışanların kariyer gelişimlerine de katkı sağlamak. Bu şekilde hem müşterilere en iyi hizmet sunuluyor hem de çalışanlar kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.