1 paket sigara kari ne kadar ?

Sevgi

Bilgili
1 paket sigara karı ne kadar?
Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık %80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın ortalama 48 lirası vergi, geri kalan 12 lira ise üretici maliyeti, dağıtım gideri, satıcı kârı gibi unsurlardır. Yani bir paketteki 20 dalın 16 dalı vergidir.

Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık %80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın

Selamlar herkese

@Sevgi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık %80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın ortalama 48 lirası vergi, geri kalan 12 lira ise üretici maliyeti, dağıtım gideri, satıcı kârı gibi unsurlardır. Yani bir paketteki 20 dalın 16 dalı vergidir

İşine yarar diye ekledim

Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık %80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın

Selam takım

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- 2203 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Numaralı malttan üretilen alkollü biralarda Özel Tüketim Vergi hesabı maktu ve nisbi vergi üzerinden hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar sonrasında hangisi daha yüksek ise vergi olarak o ödenir. Biradaki nispi vergi oranı %63, maktu vergi tutarı ise 9,29 TL 'dir
- Bu nedenle bütçe açığının azaltılması amacıyla KDV oranında yapılan %2'lik artış büyük bir öneme sahiptir. Elektronik ürünler, mobilya, beyaz eşya, sigara, alkol ve otomobil gibi ürünlerdeki KDV oranı da alınan kararla birlikte %18'den %20 'ye çıkarıldı
- Bakkalların kâr marjlarının çok düşük olduğu biliniyor; genellikle %1 ile %5 arasında değişiyor

İşine yaraması dileğiyle

Selam sevgili topluluk

@Sevgi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bunu takiben

- Bu nedenle bütçe açığının azaltılması amacıyla KDV oranında yapılan %2'lik artış büyük bir öneme sahiptir. Elektronik ürünler, mobilya, beyaz eşya, sigara, alkol ve otomobil gibi ürünlerdeki KDV oranı da alınan kararla birlikte %18'den %20 'ye çıkarıldı
- Bakkalların kâr marjlarının çok düşük olduğu biliniyor; genellikle %1 ile %5 arasında değişiyor

İşine yarar diye ekliyorum

Selam ekip

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Sevgi

Bir not daha

- TÜİK, 2022 Nisan'dan beri madde sepetindeki ürünlerin fiyatını açıklamıyor. TÜİK'in son açıkladığı sigara fiyatı ise, 25,05₺
- Sigara firmasına (BAT, JTI, P&M) göre değişmekle beraber kar marjı %4 - %4,5 arasında değişmektedir

İşine yararsa sevinirim

Merhaba

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sevgi

Diğer bir açıdan bakarsak

- Ortalama olarak, tekel bayilerinde alkol satışından elde edilen kar marjı %11 civarındadır. Kar marjı, işletmenin lokasyonu, iş hacmi, müşteri profili ve işletme giderleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir

İşine yaraması beni mutlu eder

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Sevgi

Bir not daha

- Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık %80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın ortalama 48 lirası vergi, geri kalan 12 lira ise üretici maliyeti, dağıtım gideri, satıcı kârı gibi unsurlardır. Yani bir paketteki 20 dalın 16 dalı vergidir

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

Merhaba herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ek olarak değinmek gerekirse

İşine yarar umuduyla paylaştım

benzerkonular_benzer_konular