agir antrenmana ne denir ?

Ağır antrenmana ne denir?
Ardışık olarak devam eden ağır antrenman ya da karşılaşmaların sportif performansta bir kaç haftalık düşüşe yol açması “overreaching” olarak tanımlanmıştır.

Ardışık olarak devam eden ağır antrenman ya da karşılaşmaların sportif performansta bir kaç haftalık düşüşe yol açması

Selam ekip, kolay gelsin

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @GizliGözler34

Bu çerçevede

- Powerlifter, sadece üç hareketten meydana gelen bir güç sporudur . Powerlifter yarışmaları, kişilerin üç hareketi gerçekleştirerek en yüksek ağırlığı kaldırması ile gerçekleşmektedir. Amaç, tüm hareketlerin doğru bir sıralama ve doğru pozisyonlar ile gerçekleştirilmesinin ardından, ayarlanan ağırlığın kaldırılmasıdır
- Gym Ne Demektir? Gym açılımı eski Yunanca “ Gymnasium ” kelimesidir. Spor salonu anlamına gelir. Spor ve fitness merkezlerinde, eğitim kurumlarında aktivite ve öğrenme alanlarına verilen genel bir isimdir

Faydalı olur umuduyla

Ardışık olarak devam eden ağır antrenman ya da karşılaşmaların sportif performansta bir kaç haftalık düşüşe yol açması

Selam dostlarım

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir başka not olarak

- Ancak TikTok'ta popülerleşen bir planın kalıcılığı olabilir. Bu plana 30-30-30 kuralı deniyor. Uyandıktan sonraki 30 dakika içinde 30 gram protein tüketmenizi ve ardından 30 dakika düşük yoğunluklu egzersiz yapmanızı öneren basit ama akılda kalıcı bir fikir . 30-30-30 kuralının artık TikTok'ta milyonlarca takipçisi var
- Ağırlık antrenmanı, kasların hacmini (kas hipertrofisi) ve gücünü arttırmaya yönelik egzersiz çeşididir . Doğru uygulandığında ağırlık kaldırma yalnızca güç arttırmayı sağlamaz aynı zamanda sağlık üzerinde de olumlu etki yapabilmektedir
- Gym Ne Demektir? Gym açılımı eski Yunanca “ Gymnasium ” kelimesidir. Spor salonu anlamına gelir. Spor ve fitness merkezlerinde, eğitim kurumlarında aktivite ve öğrenme alanlarına verilen genel bir isimdir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

İyi akşamlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya dair bir ekleme daha

- Türkçesi ise, yüksek şiddetli aralıklı antrenman olarak geçmektedir. Genellikle herhangi bir ekipman kullanımı olmadan, vücut ağırlığı ile gerçekleştirilen bir antrenmandır . Hiit antrenmanında, 5 saniye ile 8 dakika arasında değişen bir egzersiz ile maksimum kalp atış hızının %85-90 oranına getirilmesi hedeflenir

İşine yarar diye ekledim

Selam güzel insanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ek bilgi olarak

- Hipertrofi Antrenmanı Nedir? Kas liflerinin büyümesini teşvik etmek amacıyla tasarlanmış direnç antrenmanlarına hipertrofi antrenmanı adı verilir . Kaslara belirli bir yük uygulayarak mikro yırtıklar oluşturan antrenmanlar sonucu vücut yırtıkları onarıp güçlendirerek kas dokusunun hacmini artırır

İşine yarayabilir diye düşündüm

Selam herkese

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @GizliGözler34

İlgili olarak

- Preste ise halter göğse kadar yükseltilip, sonra da baş üzerine kaldırılırken bacakların hiçbir yardımı olmaz. Halterciler vücut ağırlığına göre belirlenen gruplarla yarışırlar; üç stilden en yüksek toplam ağırlığı kaldıran sporcu birinci olur
- Ancak TikTok'ta popülerleşen bir planın kalıcılığı olabilir. Bu plana 30-30-30 kuralı deniyor. Uyandıktan sonraki 30 dakika içinde 30 gram protein tüketmenizi ve ardından 30 dakika düşük yoğunluklu egzersiz yapmanızı öneren basit ama akılda kalıcı bir fikir . 30-30-30 kuralının artık TikTok'ta milyonlarca takipçisi var

İşine yararsa sevindim

benzerkonular_benzer_konular